Duurzaam wonen in de Tuinen deelplan 1

21 juli '22

Met een nieuwbouwwoning in de Tuinen deelplan 1 ben je klaar voor de toekomst. Alle woningen zijn gasloos én hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Dat is pas zorgeloos wonen. Lees hieronder meer over duurzaam wonen in de Tuinen.

Luchtwarmtepomp

Alle woningen in de Tuinen deelplan 1 krijgen een luchtwarmtepomp. Dit is een duurzame en goedkope manier om je woning te verwarmen. Een luchtwarmtepomp maakt gebruik van warmte uit de lucht. Met de luchtwarmtepomp die in deze woningen komt kun je je woning in de zomer ook op een duurzame en relatief goedkope manier koelen!

Vloerverwarming

Alle woningen in de Tuinen deelplan 1 hebben straks een vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping in plaats van radiatoren. Dat is een luxe! Altijd warme voeten en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. Het is namelijk voordeliger om de vloerverwarming in de winter dag en nacht ‘aan’ te laten staan op dezelfde temperatuur dan ’s ochtends hoger zetten en ’s avonds lager.

image alt

WTW installatie

Weleens gehoord van een WTW installatie? Dit is een warmte terugwin installatie die ervoor zorgt dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen. Zo is de verse lucht die binnenkomt al lekker voorverwarmt. Op deze manier gaat er weinig warmte verloren bij het ventileren van de woning. Alle woningen in de Tuinen deelplan 1 krijgen een WTW installatie.

BENG

In de Tuinen deelplan 1 voldoen alle woningen aan BENG. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en stelt dat iedere (nieuwe) woning in Nederland (bijna) helemaal zelf zijn energie moet kunnen opwekken voor warmte en elektriciteit. Woningen die voldoen aan BENG zijn volledig gasloos en de BENG-eisen garanderen jou als (toekomstig) bewoner van een nieuwbouwhuis nóg meer wooncomfort:

  • De woning is energiezuinig ontworpen,
  • De installaties verbruiken weinig energie, en
  • Alle ‘gebouwgebonden’ energiegebruik (dit is iets anders dan het huishoudelijk energiegebruik) wordt bij de woningen in de Tuinen duurzaam opgewekt. Iedere woning krijgt voldoende zonnepanelen om jouw woning beter te laten presteren dan de geldende nieuwbouweisen (waarbij minimaal de helft van het gebouwgebonden energiegebruik duurzaam moet worden opgewekt). Bij de woningen in de Tuinen is hierdoor geen gebruik van fossiele brandstoffen benodigd.
Meer over duurzaamheid
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in de Tuinen? Bekijk woningaanbod