Interview keukenleverancier: ‘Het uitzoeken van een keuken is een feestje’

25 augustus '23

De keuken is het middelpunt van het huis: hier wordt geborreld, gekookt, gelachen en bovenal genoten. Belangrijk dus dat deze plek volledig aansluit bij je wensen. NuvaKeukens is de keukenleverancier van de woningen in deelplan 1 van De Tuinen. Wat zijn de mogelijkheden en hoe vind je een keuken die bij jou past? Stephen Franken, directeur zakelijke markt Zuid-Nederland bij NuvaKeukens, vertelt ons alles over de wereld van keukens.

Ruime keuze aan keukens

Koop je een woning in De Tuinen, dan ben je van harte welkom in de showroom van NuvaKeukens in Someren. Samen met een keukenadviseur worden jouw wensen in kaart gebracht én krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere opties om zo jouw droomkeuken samen te stellen. “Afhankelijk van het woningtype bieden we een standaard keuken aan. In de hoek- en tussenwoningen komt een recht keukenblok en bij de keukens van de 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen werken we met een schiereiland. De keukens die wij aanbieden staan allemaal in de showroom zodat kopers ze kunnen bekijken.

image alt

Aanpassen naar eigen smaak

Binnen de keukenvoorbeelden zijn er veel individuele invullingen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld voor de kastkleur uit achttien verschillende kleuren kiezen en er zijn veertig opties voor werkbladkleuren en knoppen en grepen. Zo kun je de woning helemaal naar eigen smaak aanpassen. Daarnaast beschikken de keukens over een inductie- of keramische kookplaat, een recirculatie afzuigkap, combimagnetron, vaatwasmachine en koelkast”, licht Stephen toe. “We werken met gerenommeerde, betrouwbare merken die actief zijn op de Nederlandse markt zoals Häcker, Systemat, Pronorm en Pro-line. Of je nu van moderne, klassieke of industriële keukens houdt, we kunnen het allemaal leveren.

We vinden het belangrijk dat de keuken helemaal aansluit op de leefstijl van de kopers. De keuken is tegenwoordig het belangrijkste onderdeel van de woning. Samen kijken we wat de behoeftes zijn en wat het leefpatroon is van jou en je gezin. Hoe ga je het liefst te werk in de keuken? Is het een plek waar geborreld wordt en waar je gasten ontvangt? Moet er een zitgedeelte komen? Kortom: hoe wil je leven in deze ruimte. Wij filteren het totale wensenpakket tot een keuken die het beste aansluit bij de koper. De manier van leven is een belangrijk aspect om tot het juiste ontwerp te komen.”

image alt

Volledig ontzorgd

“Doordat we al jaren met BPD en Janssen de Jong Projectontwikkeling werken, weten we precies wat er mogelijk is. Alles wat uitgezocht wordt, kan dus ook daadwerkelijk gerealiseerd worden in de woning. We begeleiden het volledige traject van uitzoeken tot aan de oplevering van de keuken. Wij geven de keuzes door aan het kopersbegeleidersteam van de aannemer en houden tussentijds alles in de gaten, zodat de bouwer vooruit kan. De eerste keuze die gemaakt moet worden in het proces is waar de installaties komen. Dat heeft te maken met het leidingwerk dat in een vroeg stadium van de bouw wordt aangelegd. Daarna heb je als koper nog ruim de tijd om keuzes te maken wat betreft de kleur, soort blad, kastjes en greepjes.

Als je later in het proces nog een ander kleur werkblad hebt gezien of een andere combimagnetron, dan kunnen we dat allemaal omwisselen. We bestellen de keuken namelijk pas tegen het eind van de bouw. Je hoeft niet bang te zijn voor bijkomende kosten. We zetten de prijs van de keuken vast op het moment dat we de keuken overeenkomen. Het voordeel hiervan is dat je als koper altijd de nieuwste apparatuur krijgt, met de laatste updates. Flexibiliteit en vrijheid in het maken van keuzes vinden we erg belangrijk.”

image alt

Nieuwste keukentrends

Bij NuvaKeukens houden ze de trends goed in de gaten. “Zwarte, donkere keukens zijn op dit moment heel erg in trek. Daarnaast kiezen mensen steeds vaker voor installaties zoals een Quooker of wijnklimaatkoelkast. We focussen ons op wooncomfort en met name het thema binnenhuisklimaat is momenteel actueel. Daarvoor hebben we een speciaal filtersysteem ontwikkeld die naast de kooklucht en -damp ook fijnstof uit de lucht filtert. Deze filters zorgen voor een beter afzuigresultaat en behouden de warmte in de woning.”

Bezoek aan de showroom

Ook wanneer je nog geen woning hebt gekocht, nodigt Stephen je uit om langs te komen. “Wij ontvangen potentiële kopers in het voortraject zodat we ze kunnen laten zien wat er mogelijk is voor verschillende budgetten. Wij denken graag mee en als koper krijg je op die manier van tevoren meer inzicht in het financiële plaatje.”

Stephen Franken

Nog enkele woningen beschikbaar

Wil jij binnenkort ook een droomkeuken samenstellen voor je nieuwbouwwoning? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in De Tuinen deelplan 1 waarvan de bouw in kwartaal 4 van 2023 start. Vraag nu vrijblijvend een optie aan.

Bekijk het woningaanbod
Een vraag? We helpen je graag verder
Wonen in De Tuinen? Bekijk het woningaanbod