Interview kopersadviseur: ‘Kopers kunnen met alle vragen bij mij aankloppen’

29 september '23

Heb jij een woning gekocht in De Tuinen deelplan 1? Dan staat de kopersadviseur klaar om al je vragen te beantwoorden én je te helpen bij het maken van keuzes. Jolien van den Heuvel, kopersadviseur Janssen de Jong, is het vaste aanspreekpunt in De Tuinen. “Samen kijken we wat het beste bij je past en hoe we de woning nog persoonlijker kunnen maken.”

image alt

Hulp tijdens het hele traject

“Zodra mensen een woning hebben gekocht, krijg ik hun gegevens door van de makelaar en krijgen ze toegang tot ‘homeDNA’. Dat is ons online kopersportaal waar je alle informatie over de woning in terugvindt. Daarnaast nodig ik nieuwe kopers uit voor een persoonlijke afspraak. Tijdens het gesprek nemen we alles van A tot Z door. Hoe het portaal werkt, welke keuzes er gemaakt moeten worden en wanneer.

Ook geef ik antwoord op andere technische vragen. Tijdens het hele traject onderhoud ik contact met de kopers door middel van nieuwsbrieven en foto’s van de bouw in het portaal. En als er iets is kunnen ze mij altijd bellen of mailen.”

image alt

Twee verschillende varianten 2 onder 1 kapwoningen

“In De Tuinen deelplan 1 staan nog enkele 2 onder 1 kapwoningen te koop. Omdat we al wat verder in het proces zijn en dit najaar starten met de bouw, hebben wij al keuzes gemaakt in de meer- en minderwerkopties van de woningen omdat deze later in het proces niet meer mogelijk zijn. Zo is er onder de 2 onder 1 kapwoningen een ‘basic’ variant zonder uitbouw, keuken en sanitair. Hierbij kunnen kopers ná oplevering zelf de woning aankleden.

Dan zijn er ook nog 2 onder 1 kapwoningen beschikbaar die heel uitgebreid zijn. Deze hebben een uitbouw en zijn daardoor een stuk groter, extra zonnepanelen zodat de woning nul-op-de-meter is en worden opgeleverd met een ruime leefkeuken en badkamer. Hier kan de keuken en badkamer uiteraard naar smaak aangepast worden. We hebben ook alvast extra leidingen opgenomen zodat mensen flexibeler zijn in de keukenopstelling en het op andere plekken in de woning mogelijk gemaakt om extra stopcontacten toe te voegen.”

Snellere bouwtijd

“In dit project werken we met een bouwmethode waarbij een groot deel van de woningen al in de fabriek wordt gemaakt. Daardoor zijn de keuzes voor de aansluitingen nu al bepaald voor de woningen die nog te koop staan. Wanden en vloeren worden straks inclusief al het leidingwerk geplaatst. We beginnen binnenkort met bouwen in de fabriek om vervolgens aan de slag te gaan op de bouwplaats. Het voordeel hiervan is dat de bouw op de bouwplaats een stuk sneller gaat. We verwachten nu dat de woningen in de tweede helft van 2024 al opgeleverd worden.”

Kopersadviseur Jolien van den Heuvel

Verschillende kijkmomenten

Als koper ben je tijdens het proces meerdere keren welkom op de bouwplaats. Jolien: “Wanneer we zijn gestart met de bouw en de fundering van de woningen ligt, nodigen we kopers uit op de bouwplaats. Dat is een moment van kennismaking met buren en het bouwteam en proosten we gezamenlijk op een voorspoedige bouw.

Later is er een kijkmoment wanneer de woningen hoog zijn en de trappen en binnenwanden staan. Dan kun je namelijk ín de woning staan en dat ervaar je anders dan enkel de woning van buitenaf bekijken. Vervolgens volgt er een meetmoment, waarbij je de mogelijkheid hebt om derde partijen uit te nodigen die bijvoorbeeld de gordijnen komen hangen of de vloer leggen. Dat kan dan alvast ingemeten worden, zodat ze er na de oplevering direct mee verder kunnen. De vooroplevering vindt een aantal weken voor de daadwerkelijke oplevering plaats. Samen met aannemer Janssen de Jong loop je door de woning en wordt gecontroleerd of alles goed is uitgevoerd. Tot slot volgt de feitelijke oplevering en krijg je de sleutel van je gloednieuwe woning!”

image alt

Voorbereiding kopersbegeleiding

Voordat je op gesprek komt bij Jolien, is het handig om alvast de verkoopstukken goed door te nemen. “Plak overal een post-it waar je een vraag hebt. We lopen alles door tijdens het gesprek en meestal heeft iedereen het lijstje met vragen afgevinkt al voordat ik helemaal uitverteld ben!

Een tip: kijk eens op Pinterest naar wat je mooi vindt en kijk bij andere mensen in huis wat je handig en leuk lijkt. Bij de verkoopstukken zit een uitdrukvel met meubeltjes. Op de papieren plattegrond kun je schuiven en puzzelen met meubels. Op die manier gaat de woning meer leven en krijg je een idee van de grootte van de ruimtes. Iedereen heeft andere wensen en dat maakt mijn werk zo leuk, want ik mag helpen bij het maken van de keuzes!”

Nog enkele woningen beschikbaar

Wil jij binnenkort ook samen met Jolien kijken hoe we jouw woning nog persoonlijker kunnen maken? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in De Tuinen deelplan 1 waarvan de bouw in kwartaal 4 van 2023 start. Vraag nu vrijblijvend een optie aan.

Bekijk het woningaanbod
Een vraag? We helpen je graag verder
Wonen in De Tuinen? Bekijk het woningaanbod