‘Zo fijn dat we nu echt ons eigen plekje krijgen’

31 maart '23

Momenteel wonen Floor (24) en Jules (24) nog allebei bij hun ouders, maar niet voor lang meer. Het is tijd voor een volgende stap. Ze zochten een eigen plekje en die hebben ze gevonden! Onlangs hebben ze een heerlijke nieuwbouwwoning gekocht in de Tuinen in Best. Een fijne plek dicht bij vrienden en familie. Hier gaat hun toekomst samen beginnen!

Tijd voor volgende stap

Jules: “Ik woon eigenlijk al mijn hele leven in Best. Mijn familie woont er ook en mijn hele sociale leven heb ik hier. Ondanks dat Floor in Middelbeers woont, heeft ze hier heel veel vriendinnen. We zijn allebei net klaar met school en we werken allebei nu ongeveer twee jaar dus het leek ons een mooi moment om de volgende stap te zetten samen.” Gelukkig werd hun geduld niet lang op de proef gesteld. Floor: “We stonden al heel lang ingeschreven bij verschillende projecten alleen heel veel projecten hadden geen starterswoningen en de Tuinen wel. Het duurde even, want de verkoop zou oorspronkelijk eerder starten, maar het is allemaal gelukt gelukkig.”

image alt

Met oog op gezinsuitbreiding

Eerst hebben ze een tijdje rondgekeken in het centrum van Best. Floor: “Daar kwamen we best veel oude huizen tegen die qua prijs aan de hoge kant waren. Dit huis is voor ons groot genoeg en we konden het betalen. Dat gaf de doorslag voor ons.” Jules gaat verder: “Daarnaast wilden we enigszins dicht bij het centrum zitten. En we zochten wel echt naar een huis, dus we hebben verder niet naar een appartement gekeken. Stel we hebben gezinsuitbreiding dan is het huis gewoon groot genoeg. We wilden ook graag een tuin, zodat we echt ons eigen plekje hebben. “Ja precies!” Beaamt Floor. “Dat we lekker met onze vrienden buiten kunnen lunchen in de tuin en je niet op een dakterras zit. Het geeft een gevoel van vrijheid.”

Veel (groen)voorzieningen in de wijk

Floor: “Je woont relatief buitenaf in de Tuinen en het is vrij rustig. We zochten niet specifiek op een rustige omgeving hoor, maar ik vind het mooi meegenomen!” Jules vult aan: “We kenden de omgeving van Best al goed natuurlijk. Het is lekker dat we niet in de drukte van het dorp zitten en toch dicht bij het centrum en voorzieningen zoals een supermarkt of school. Dijkstraten, een leuke nieuwe wijk, ligt ook dichtbij. Hier wonen veel mensen van onze leeftijd die we kennen.” Ook dat is een van de redenen dat het koppel voor de Tuinen gekozen heeft.

Jules: “Met oog op de toekomst is het gewoon een supermooie plek. Er zijn veel groenvoorzieningen in de wijk en het zit dicht tegen het buitengebied aan. Als je lekker wil gaan wandelen of fietsen kun je dat zo doen. Dat vinden wij eigenlijk wel superfijn.”

image alt

Milieubewust wonen

Floor: “Een nieuwbouwwoning kun je helemaal aanpassen aan je eigen wensen. Daarnaast zijn de gas- en energieprijzen op dit moment sky high. Dan is een bijna energieneutrale woning met zonnepanelen en een warmtepomp natuurlijk ontzettend voordelig. Ook vinden we milieubewust wonen erg belangrijk. Jules vult aan: “We waren meteen enthousiast over dit huis en kunnen er nu écht ons eigen plekje van maken. De huizen die we gezien hebben waren allemaal net niet naar onze smaak. En deze woning kunnen we helemaal inrichten zoals we het voor ogen hadden. De keuken en badkamer zijn in principe inclusief, dus je kunt kiezen voor een standaard keuken of badkamer of je selecteert zelf een mooie keuken en badkamer. Wij hebben voor dat laatste gekozen.”

Aankoop is snel gegaan

Floor: “We hadden een financieel adviseur dus we wisten wel precies wat we konden betalen. Toen we een woning toegewezen kregen, is alles meteen in werking gezet met de bank. Zo konden we het binnen enkele weken afronden. Voor ons was dat heel prettig, omdat we al heel snel wisten dat we het huis konden kopen. Toch een stukje zekerheid en dat is fijn!” Jules sluit af: “Met de makelaar, Van Santvoort Makelaars uit Eindhoven, werkte het ook fijn. We kregen duidelijk uitgelegd hoe het hele project en de woning eruit komt te zien, zodat we een nog beter beeld kregen.”

Ook wonen in de Tuinen?

“Onze eerste eigen (nieuwbouw)woning en de eerste keer samenwonen, dus het wordt een mooie uitdaging”, zegt Jules. “We zijn al heel lang samen hoor dus dat scheelt”, lacht Floor.

Er zijn nog woningen vrij in de Tuinen. Bekijk het beschikbare woningaanbod en wie weet woon jij straks net als Jules en Floor in de Tuinen.

Beschikbaar woningaanbod
Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Net als Floor en Jules wonen in de Tuinen? Bekijk de beschikbare woningen