Naar de notaris in 2023

14 september '23

Start de bouw van jouw woning in de Tuinen binnenkort? Gefeliciteerd, nu gaat het plannen pas echt beginnen! Maar eerst moet je nog wat financiële zaken regelen, zoals een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en, indien van toepassing, de hypotheekakte.

Officieel in eigendom

Tijdens je bezoek bij de notaris teken je de leveringsakte en eventueel de hypotheekakte. Je wordt dan officieel eigenaar van de grond. De betaling doe je via je hypotheek of met eigen geld. Als je een (gedeeltelijke) hypotheek nodig hebt, stuur dan (via je bank of adviseur) zo snel mogelijk je hypotheekstukken naar de notaris. Als je uit eigen middelen betaalt, verzoeken wij je direct contact op te nemen met de notaris om dit kenbaar te maken. Zodra de notaris de benodigde documenten heeft ontvangen, word je uitgenodigd om de akte van levering en de eventuele hypotheekakte te komen ondertekenen.

Goed gevulde spaarpot in 2024

De kosten die je maakt voor het afsluiten van een hypotheek en eventuele rente die je al betaald hebt voor de financiering, mag je in het jaar dat je bij de notaris bent geweest aftrekken van de belasting. Dus, ga je nog in 2023 naar de notaris voor het passeren van de aktes? Dan kun je in 2024 je gemaakte financieringskosten voor jouw nieuwbouwwoning aftrekken in de belastingaangifte van 2023. Zo heb je een extra potje om te investeren in je nieuwe woning. Top toch?

Jouw projectnotaris

Heeft de notaris die betrokken is bij jouw nieuwbouwproject nog geen contact met je gezocht, maar wil je toch in 2023 al gebruik maken van dit belastingvoordeel? Hieronder of in de getekende koopovereenkomst die in jouw account te vinden is bij 'mijn documenten' staat de naam van het notariskantoor. Bel en maak die afspraak snel!

 

Wedemeijer Marks Notarissen

Telefoonnummer: 0499 571 214

Wat speelt er? Het laatste nieuws
Ook wonen in de Tuinen? Bekijk het woningaanbod