Woningen van de Tuinen deelplan 1 worden nul-op-de-meter

30 december '22

De woningen van de Tuinen deelplan 1 worden nul-op-de-meter. Benieuwd wat dit voor jou betekent? 

Geen energielasten

Nul-op-de-meter betekent dat een woning energie opwekt en je niet of nauwelijks afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals gas. Een nul-op-de-meterwoning wekt op verschillende manieren zijn eigen energie op voor elektriciteit, warmte en huishoudelijke apparatuur, bijvoorbeeld met een warmtepomp en zonnepanelen. Met deze hypermoderne technieken heeft een gemiddeld gezin, bij bewust energieverbruik, anno 2022 geen energielasten! Dat is een nul-op-de-meterwoning in een notendop. 

Extra zonnepanelen

De woningen van de Tuinen waren in eerste instantie energieneutraal. Door extra zonnepanelen te plaatsen bij alle 24 woningen van de Tuinen deelplan 1 worden deze nul-op-de-meter. Voor de 6 hoek- en rijwoningen van de Tuinen deelplan 1b is het dakvlak helaas te klein om de woningen volledig nul-op-de-meter te krijgen. Om de maximale opbrengst te realiseren worden beide dakvlakken vol gelegd met zonnepanelen. 

Ook wonen in de Tuinen? Op de pagina Woningen zie je de actuele beschikbaarheid van de woningen en kun je direct een optie aanvragen.

Bekijk de woningen
Wat speelt er? Het laatste nieuws
Wonen in de Tuinen? Bekijk het woningaanbod