Starterswoningen de Tuinen deelplan 1 schuiven door naar een volgende fase

7 oktober '22

De zes beoogde starterswoningen van de Tuinen in deelplan 1 komen niet als sociale koopwoningen maar als middeldure koopwoningen op de markt. In een volgende fase worden starterswoningen in het sociale segment ontwikkeld. De reden van het doorschuiven is dat we door de extreme bouwkostenstijging in het afgelopen half jaar de beoogde sociale woningen in deze planfase niet meer voor de maximale verkoopprijs van € 215.000,- kunnen realiseren. We willen woningen verkopen aan de juiste doelgroepen en we kunnen dat hier op dit moment niet garanderen.

Mogelijkheden onderzoeken

Voor de volgende fases wordt momenteel onderzocht of dat het toepassen van aanvullende financieringsmogelijkheden zoals Koopsmarter of Koopgarant mogelijk is. Deze regelingen worden vaker toegepast zodat starters meer mogelijkheden hebben om een woning te kunnen kopen. Of toekomstige bewoners in aanmerking komen voor een van de financieringsmogelijkheden is verder afhankelijk van het inkomen en eventueel eigen vermogen, zodat de woningen ook bij de juiste doelgroep terecht komen. Op dit moment zijn wij hiertoe, samen met de overige ontwikkelaars in de wijk Aarlesche Erven, in gesprek met de gemeente. Mocht dit mogelijk blijken dan geldt dit pas voor de volgende planfases.

Komende jaren gefaseerd 30 starterswoningen

De komende jaren worden er in de Tuinen door ontwikkelcombinatie Zuidgrond BV in totaal 30 starterswoningen gerealiseerd (15 sociale koop en 15 sociale huur). Deze worden gefaseerd op de markt gebracht. Zodra hier meer informatie over bekend is, vermelden we dit op onze website en verspreiden we dit via onze digitale nieuwsbrief.

We begrijpen de teleurstelling die deze wijziging van de plannen met zich meebrengt. Voor vragen naar aanleiding van dit bericht, kunt u contact opnemen met Robert Koelink door een bericht te sturen naar [email protected]

Meer over duurzaamheid in de Tuinen
Wat speelt er? Het laatste nieuws